Kiljuntislaamon sanomat

Siirry alas

Kiljuntislaamon sanomat

Viesti  ännikääliö lähetetty Su 25 Heinä 2010 - 20:02

tintti Viesti KULTTUURISHOKKI [70:88] 20.07.2010 15:00:41
jokos oot lukenu Kt Sanomat tälle päivää?


Kiljuntislaamon Sanomat, 20.7.2010:

SENSAATIOMAINEN LÄPMURTO DEATHOLOGIASSA

Argeologisissa kaivauksissa on saatu esille aineistoa, mm. kirjoituksia, jotka mullistavat täysin aiemman tiedon että Deathus liitossa olisi ollut vain kahdenlaisia jäseniä. Deathus Warriocus ja Deathus Domesticus (aiemmin D. Simssicus) tyyppien lisäksi kaivauksissa on saatu varmaa tietoa Deathus Nuijicus- tyyppien olemassaolosta. Tiedon vahvistaa tämän kesän kaivauksia johtava deathologi Hittokunmä Tonkasenvaiktästä ja pitää löydöstä mullistavana.

Löydettyjen kirjoituskääröjen perusteella on kiistatta selvinnyt D. Nuijicuksen olleen erittäin yleinen tyyppi. On syntynyt ennen näkemätön kiista siitä, liittyykö D. Nuijicus jonkinmoiseen uskontoon, lihan käsittelyyn, meritaisteluun, koristekasveihin tai kaikissa väestön asumuksissa olleisiin kooltaan 200cm x 180cm kokoisiin tasaisiin korokkeisiin, joiden tarkoitusta ei niin ikään ole vielä kyetty selvittämään. Homma on vielä niin sekaisin, etteivät kaivauksiin osallistuvat deathologit ehtineet antaa tarkennusta joukkotappelun vielä kestäessä.

Paikallisen virkavallan majoitustiloihin vastoin tahtoaan tutustumaan joutunut professori Vertapakkiin Vaan totesi jyrkästi olevan mahdotonta, että Deathus tyypeillä olisi ollut korkeampaa kulttuuria ja tyrmäsi täysin väitteet, että nuijia olisi käytetty uskonnollisiin menoihin. Hän painotti, että selvittämättä on mm. Nirva- nimisen paikan merkitys, ei ole edes tietoa missä se sijaitsi. Myös orjien osuus on täysi mysteeri, ristiriitaa kirjoitusten katkelmissa aiheuttaa myös se, miten orja voi olla samalla valtias ja toisin päin. Viereisestä majoitustilasta deathologian tohtori Moonaina Oikias jyrähtää, että soutaminen on avainasemassa, kuumilla tuulilla ei näin ollen ole mitään tekoa asiassa eikä myöskään ylettömällä kalassa ravaamisella.

Alan johtava deathologi professori Turvatkii Vatipäät pitää syntynyttä kohua täysin sensaatiohakuisena pölhöjen tutkijoiden toopeiluna, asiaan vaikuttaa ilmiselvästi myös vuotuisen deathologian apurahojen käsittelypäivän lähestyminen. Professori Vatipäät pitää löydösten tulkintoja tolkuttomana, samoin toinen alan johtavista tutkijoista Nonniinjany Taantumuskunniaan, joka huomauttaa lisäksi, että dethologien järjestämissä kesäkaivauksissa tällainen meininki on ihan tavanomaista kun lotrataan virvokkeiden kanssa päivästä toiseen. Nyt on vain menty tavallista pidemmälle.


25.7.2010

KILJUNTISLAAMON SANOMAT

Deathologian kuulumisia

Iloisia uutisia deathologien vuotuisista kesäkaivauksista: niiden jatkuminen on turvattu. Lisämääraraha myönnettiin pikaisesti, jotta deathologit eivät kotiutuisi rähäköimään kaupunkeihin. Perusteena oli luonnollisesti myös deathologian seminaarin uhkaava lähestyminen. Metropoli Kiljuntislaamo on toipunut hädin tuskin edellisestä seminaarista.

Riemastuneet deathologit kävivät toimeen uudella puhdilla täydentäen huoltopuolen varastot kiireemmän kaupalla, keskittyen ensisijaisesti nesteiden saannin turvaamiseen. Läheisen asutuskeskittymän edustajat ovat jälleen esittäneet kiivaan vastalauseen: "Menisivät jo muualle rylläämään, olemme olleet äärirajoilla pidemmän aikaa, mm. järjestyksenvalvontaa alkaa olla jo mahdotonta hoitaa meidän resusseillamme, lisäksi vastentahtoisen majoituksen tilat ovat käyneet jo heti alkuunsa täysin riittämättömiksi."

Itse kaivauksissa ei ole tullut juurikaan mitään uutta esille. Professori Hik Loppasuu ärjäisi tuimana toimittajalle että "mitä sä tollasia pikkuseikkoja nypit, täs on kuule katastrohvin ainekset kasassa kun kiljun saannissa on ollut katkos". Professori Hik puhkesi ilon kyyneliin kun täysi kiljupönttö raijattiin huoltotiloihin ja intoutui valottamaan tutkimuksen edistysaskelia: aukkopaikkoja on täytetty ahkerasti, topsi puikkoja ja muuta avausmateriaalia meni varsinkin viime yönä hitosti. Lisäksi ollaan täysin yksimielisesti yhtä mieltä ettei Mellilää olekaan ja jos sattuisikin olemaan niin sillä ei taatusti ole kerrassaan mitään tekemistä Deathus tyyppien kanssa. Vieressä meneillään oleva raivoisa tappelu johtuu löytyneestä kirjoituksesta, lähinnä sen merkityksestä ei päästä likimainkaan sopuun. Kirjoitus kuuluu: Mikä on 17 Deathus tyypin raatoa Tuonelan Virran pohjalla? -Hyvä alku.

Myöhemmin lisää kesäkaivauksien edistymisestä kunhan saadaan ensin toimittaja vapautetuksi kiljupöntön tömähdettyä hassusti tukan päälle.
avatar
ännikääliö

Viestien lukumäärä : 27
Join date : 10.08.2009

Takaisin alkuun Siirry alas

Takaisin alkuun


 
Oikeudet tällä foorumilla:
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa